Η εταιρεία μας μπορεί να σας προσφέρει ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες ανάγκες σας, για την ανέγερση και κατασκευή μιας σύγχρονης κατοικίας, γραφείου ή ακόμα και ξενοδοχειακού συγκροτήματος, είτε για την πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση ήδη υπάρχοντος χώρου, ή επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση ιδιωτικών και επαγγελματικών χώρων. 

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ

Η μεγάλη μας εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και η συνεργασία χρόνων με αξιόπιστα και έμπειρα συνεργεία, διασφαλίζουν την έγκαιρη και ποιοτική ολοκλήρωση των εργασιών που θα θέλατε να κάνετε. Με γνώμονα πάντα την ικανοποίηση του πελάτη και πάντα τους κανόνες ασφαλείας και τεχνικής στόχος μας είναι να δουλέψουμε σκληρά και να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη που έχουμε για τον κλάδο της οικοδομής, παρέχοντας στους πελάτες μας δημιουργικές επιλογές που θα τους κάνουν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα. Οι υπηρεσίες μας, μεταξύ άλλων, καλύπτουν:

 - Θερμομόνωση κτηρίου
 - Υγρομόνωση
 - Υδραυλικές - Ηλεκτρολογικές εργασίες
 - Γυψοσανίδες
 - Δάπεδα
 - Κουφώματα
 - Έπιπλα κουζίνας-Ντουλάπες
 - Διαμόρφωση εξωτερικών χώρων
 - Χωματουργικές εργασίες
 - Κλιματισμό - Ηλιακά συστήματα
 - Βάψιμο

ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΟΜΗΣΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ενεργειακά σπίτια ή αλλιώς ενεργειακά αποδοτικά σπίτια λέγονται τα σπίτια που σχεδιάζονται και χτίζονται σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων του 2010 και κατατάσσονται ανάλογα με την αποδοτικότητα τους σε 4 κατηγορίες Β, Β+, Α και Α+. Οι υπόλοιπες κατηγορίες από Β και κάτω θεωρούνται μη ενεργειακά αποδοτικές και δεν είναι αποδεκτές βάση του ΚΕΝΑΚ. για τις νέες οικοδομές. 


Η κατάταξη των κατοικιών γίνεται με το υπολογιστικό πρόγραμμα του ΚΕΝΑΚ. Εκεί υπολογίζοντας τη συνολική πρωτογενή κατανάλωση που θα έχουν τα κτήρια κατά τη χρήση τους , για θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό χρήσης, κατατάσσονται ανάλογα με τη σχέση της κατανάλωσης προς την κατανάλωση ενός ιδεατού πανομοιότυπου κτηρίου αναφοράς το οποίο έχει συγκεκριμένο εξοπλισμό και μονωτική ικανότητα και θεωρείται ότι ανήκει στην κατηγορία Β.    
κλάση Α+   67% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Α     από 50% - 67% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Β+   από 25% - 50% λιγότερη κατανάλωση από το Β
κλάση Β     από 0 – 25% λιγότερη κατανάλωση από το Β

Τα ενεργειακά σπίτια της ΚΤΕΡ (ανάλογα με το σχεδιασμό και τη θέση*)κατατάσσονται στην ενεργειακή κλάση  Α συνεπώς έχουν 50-67 % λιγότερη κατανάλωση από τα σπίτια ενεργειακής κλάσης Β (σπίτια που αναφέρονται συνήθως ως "κατοικίες σύμφωνες με τον κανονισμό ΚΕΝΑΚ" μια και πληρούν οριακά τον κανονισμό ). Όλα τα σπίτια της ΚΤΕΡ στο σύστημα κατασκευής ENERGY HOME, είναι ενεργειακά σπίτια κλάσης Α.

Το κόστος κατασκευής των ενεργειακά αποδοτικών σπιτιών ENERGY HOME της ΚΤΕΡ είναι μικρότερο σε σχέση με το κόστος των ενεργοβόρων συμβατικών κατοικιών και δεν ξεπερνά το μέσο κόστος κατασκευής μιας προκατασκευασμένης κατοικίας που τις περισσότερες φορές είναι χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης και σχεδόν πάντα δεν έχει τον ίδιο πλούσιο εξοπλισμό.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Ως βιοκλιματικός σχεδιασμός ή βιοκλιματική αρχιτεκτονική νοείται ο σχεδιασμός κτιρίων και χώρων (εσωτερικών και εξωτερικών – υπαίθριων) ο οποίος επιδιώκει την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με τη όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένη χρήση παθητικών συστημάτων δροσισμού & θέρμανσης. Για το σκοπό αυτό αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια και άλλες ανανεώσιμες πηγές, το τοπικό κλίμα, συνήθως αναφερόμενο ως μικροκλίμα, καθώς και τις ιδιότητες των υλικών δόμησης και αρχιτεκτονικά στοιχεία. Η βιοκλιματική είναι κλάδος της αρχιτεκτονικής που λαμβάνει υπ' όψη τις επιταγές της οικολογίας και της βιωσιμότητας και αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Πρακτικά η κατασκευή μιας βιοκλιματικής κατοικίας δεν κοστίζει περισσότερο από αυτής ενός συμβατικού. Στην ουσία δεν αλλάζει το κόστος της βασικής κατασκευής, ενώ όσα πρόσθετα συστήματα χρησιμοποιούνται προσφέρουν σημαντικό ανταποδοτικό οικονομικό όφελος σε μικρό σχετικά βάθος χρόνου. Ένα παράδειγμα είναι τα συστήματα φωτοβολταϊκών. Το κέρδος είναι μια καλύτερη ζωή, σε ένα χώρο πιο ευχάριστο, πιο ήσυχο και πιο φωτεινό, με μικρή και πρακτικά καμία επιβάρυνση προς το περιβάλλoν, σε συνδυασμό με τους σημαντικά μικρότερους λογαριασμούς θέρμανσης και ηλεκτρικού χάρη στις χαμηλές ενεργειακές απατήσεις του Ενεργειακού Σπιτιού. Και πάνω από όλα η προσωπική εσωτερική ικανοποίηση από την συμβολή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, έξυπνα και χωρίς παραπάνω κόστος. Μια ικανοποίηση που μελλοντικά θα μετατραπεί σε αναγνώριση από τους συνάνθρωπους μας.

 

ΚΤΗΡΙΑΚΑ ΕΡΓΑ

Η κύρια υπηρεσία που παρέχει η εταιρεία μας είναι η κατασκευή ιδιωτικών τεχνικών έργων. Αναλαμβάνουμε εξ ολοκλήρου κάθε απαιτούμενη διαδικασία, από το στάδιο των εκσκαφών έως την αποπεράτωση κάθε έργου. Η παρουσία έμπειρου μηχανικού καθημερινά στο χώρο του έργου εξασφαλίζει την ορθή καθοδήγηση των συνεργείων και τη σωστή επίβλεψη κάθε έργου. Χάρη στη σταθερή συνεργασία μας με εξειδικευμένα συνεργεία, είμαστε σε θέση να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια κάθε κατασκευής. Η τεχνογνωσία που απτύχθηκε στον τομέα των αντιπαροχών είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας που συσσώρευσε η ΚΤΕΡ από την υλοποίηση έργων σε όλους τους τομείς των κατασκευών. Η εταιρία διαθέτει μηχανισμούς για την αναζήτηση οικοπέδων και ακινήτων. Είναι σε θέση να προτείνει στους υποψήφιους πελάτες τις καλύτερες δυνατές λύσεις στο επίπεδο της ενσωμάτωσης άριστων ποιοτικά υλικών στην κατασκευή, με τις πλέον σύγχρονες και μοντέρνες τεχνολογίες εφαρμογής, αλλά και με ένα αποτέλεσμα που αναδεικνύει την αισθητική υπεροχή.  Η εταιρία μας κατά βάση δραστηριοποιείται στην κατασκευή - ανακατασκευή - συντήρηση κατόπιν παραγγελίας βιομηχανικών - επαγγελματικών κτιρίων, καταστημάτων λιανικής πώλησης και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Φωτοβολταικα είναι τα συστήματα συγκέντρωσης της ηλιακής ενέργειας και μετατροπής της σε ηλεκτρική. Η ηλιακή ενέργεια που προσπίπτει στην Γη καθημερινά αρκεί να τροφοδοτήσει όλες τις ανάγκες της ανθρωπότητας σε ηλεκτιρκό ρεύμα για πολλές μέρες. Η χώρα μας, η Ελλάδα, είναι η χώρα της διαρκούς ηλιοφάνειας. Αν θεωρητικά η χώρα μας καλύπτονταν σε σημαντικό της εμβαδό από φωτοβολταϊκά θα μπορούσε να τροφοδοτήσει το σύνολο της ενεργειακής ζήτησης της Ευρώπης.
Τα φωτοβολταικά συστήματα στην Ελλάδα Συμφέρουν και Θα Συμφέρουν Πάντα! Το κόστος τους έχει πέσει δραματικά και η ηλιοφάνεια στη χώρα μας τα καθιστά εξαιρετική επένδυση μέ (ταρίφα) ή χωρίς επιδοτήσεις (αυτόνομα φωτοβολταικα, net metering).


Ανάλογα με την περίπτωση μπορείτε να επιλέξετε είτε αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα, είτε διασυνδεδεμένο με ταρίφα είτε φωτοβολταικα αυτοπαραγωγής (net metering).
Υπάρχουν 3 τρόποι να εκμεταλλευτείτε έξυπνα, οικολογικά και οικονομικά τον ήλιο και τα φωτοβολταικά στην Ελλάδα:

1. Να γίνετε αυτοπαραγωγός (net metering) με φωτοβολταικα και να καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ ταυτόχρονα θα είστε συνδεδεμένος με το δημόσιο δίκτυο (ΔΕΗ).
2. Το πρόγραμμα «φωτοβολταικα σε στέγες» με το οποίο τοποθετείται ένα φωτοβολταϊκό σύστημα και όλο το ρεύμα πωλείται στη ΔΕΗ η οποία αποζημιώνει τον χρήστη βάσει ταρίφας (ταρίφα - feed in tariff).
3. Η εγκατάσταση ενός αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος με το οποίο καταναλώνετε το ρεύμα που παράγετε ενώ έχετε τη δυνατότητα να αποσυνδεθείτε από τη ΔΕΗ (με μπαταρίες λαμβάνεται ρεύμα όταν δεν υπάρχει ηλιοφάνεια - off grid / stand alone pv).